Ve středu 28.prosince jsme se sešli v našem klubu, abychom se-sice trochu s předstihem-rozloučili s končícím rokem 2011. A dobré jídlo k tomu přece patří! Takže...dobře jsme se pobavili....dobře jsme se najedli! A že se na někoho nedostalo?? . . .

Na Štědrý den jsem se opět sešli u vánočního stromu na návsi. Zazpívali jsme několik koled, popřáli jsme si hezký Štědrý večer a po malém občerstvení jsme se rozešli zpět do svých domovů. Ani letos nám nebylo dopřáno dárku v podobě sněhové nadílky, počasí připomíná . . .

 

V sobotní podvečer jsme se sešli v klubovně, kde jsme s netrpělivostí očekávali, zda i letos nás navštíví Mikuláš. Měli jsme trochu obavy, protože počasí vůbec nenapovídá tomu, že je čas předvánoční. Ale Mikuláš si poradil a opravdu dorazil, a to ještě v doprovodu anděla a čerta . . .

 

A je tu opět čas vánoční. To jsme si připomněli v neděli 27.listopadu, kdy jsme rozsvítili vánoční strom na návsi. Za doprovodu kytary, houslí a flétny jsme si zazpívali známé vánoční koledy. Zazněly zde Veselé vánoční hody, . . .

Restaurace "U Matoušků Na Růžku" v Hořicích - ano právě tady jsme se setkali, abychom společně zhodnotili již ke konci se blížící rok 2011. Tento rok jsme uspořádali několik-z našeho pohledu úspěšných-akcí. Za zmínku určitě stojí krom dvou zdařilých setkání koňáků, ať už na ...

Sobota 5. listopad-krásný podzimní den. A my se opět vydáváme na turistický výšlap. Vlakem jsme dojeli až do Broumova, odkud jsme vyrazili ke Kapli Panny Marie Sněžné na Hvězdě. Po krátkém občerstvení na tamní chatě jsme se vraceli překrásnou Kovářovou roklí.

Pouštění draků- takový byl program na páteční odpoledne. Ač to zpočátku vypadalo, že většině draků se dnes opravdu létat nechce, po chvíli byl opak pravdou. Nad výběhem, ve kterém se obvykle prohánějí koně, se vznášelo mnoho draků různých velikostí i tvarů. Z dětí si jako nejlepší vodič draka vedla Johanka Hypiusová. Z dospěláků nejvýše draka dostala Katka Škráčková.

Zadáno pro ženy....aneb.... mezi námi děvčaty
Tak by se také nechal nazvat příjemně strávený sobotní podvečer. Navštívila nás nám již dobře známá paní Iva Horáčková s kosmetikou Mary Key. Ale nepřijela k nám tentokráte sama. Přijela s ní paní Jana Flechtnerová, která nás seznámila s novými módními trendy pro podzim a zimu.

V sobotu 24.září proběhl  velmi úspěšný již 4. ročník HUBERTOVY JÍZDY. K jeho zdárnému průběhu  přispělo nádherné slunečné počasí, které nás provázelo po celý sobotní den.

 

Po deštivém pátku jsme se probudili do sluníčkem prozářené soboty. A tak jsme, jak jsme si předem plánovali, vyrazili na vrch Kozákov. A moc dobře jsme udělali. Krásně jsme se prošli. Již cestou se nám nabízely úžasné pohledy do hornaté přírody. A což teprve z rozhledny na Kozákově.........no prostě NÁDHERA, která se nedá slovy popsat. Domů jsme se vraceli příjemně naladěni a také s příslibem: "sem se určitě ještě někdy vrátíme".

Vítáme Vás na úplně nových internetový stránkách, které jsme spustili 26.7.2011. Doufáme, že nový vzhled a lepší funkce povedou k Vaší spokojenosti. Nově můžete využít zasílání novinek e-mailem nebo jejich příjem pomocí RSS kanálu.

Věříme, že budete spokojeni a že se o Váš názor s námi podělíte v návštěvní knize.

Tým KPKT

Tak, jak jsme si slíbili, vydali jsme se v sobotu opět na turistický výšlap. Tentokrát jsme navštívili naše nejbližší okolí. Vlakem jsme dojeli pouze do Ostroměře, odkud jsme se vydali přes Mlázovický chlum až do Konecchlumí, kde jsme se dobře občerstvili. Poté jsme se rozhodli, že oproti původnímu plánu vlakem z Kovače, si naši pěší trasu ještě trochu prodloužíme a půjdeme na vlak až do Sobčic.

Jolana se vdává......Tomáš se žení.......a naši koňáci jsou u toho....... Hodně štěstí NOVOMANŽELŮM přeje KPKT

Myslivecké sdružení "BYSTŘICE HNĚVČEVES" opět pořádá střelecký den v areálu myslivecké střelnice v Horních Černůtkách. Tentokrát soupeří jednotlivci. Z úst některých myslivců bylo slyšet, že v Černůtkách jde o dosti obtížný souboj. Soutěžilo se o věcné ceny. Všichni zúčastnění se s nelehkým úkolem dobře vypořádali. Ceny byly rozdány.
A tak skončilo další setkání myslivců v Černůtkách.

Tak, jak už to bývá zvykem v Cerekvické školce, koncem školního roku tam předškoláky pasují na školáky. A při té příležitosti pro ně letos paní učitelky připravily tajný výlet na kolách. A protože paní učitelka Zdena bydlí u nás v Černůtkách,dostala nápad, že s dětmi, jejich sourozenci a rodiči vyrazí právě sem. V místním parku je totiž pro děti "RÁJ"

Sobota 18 června patřila v Černůtkách opět koním a jejich příznivcům. Konal se zde již 3.ročník soutěže spřežení. Soutěžilo se ve 3 kategoriích, a to velké koně jedno i dvojspřeží, malé koně dvojspřeží a malé koně jednospřeží. Celým soutěžním kláním nás opět průvodním slovem provedl František Petřík ze Sovětic. Po ranním dešti se vyčasilo a celý den se tak velmi hezky vydařil. Na závěr soutěží připravil F.Petřík překvapení pro soutěžící.

Po náročném dni, kdy někteří z hráčů bojovali celý den na volejbalovém turnaji, jiní se vrátili z celodenního výšlapu po skalách, jsou ještě plni síly zahrát si ping pong.
Soutěže se zúčastnilo celkem 10 hráčů. Bez jediné porážky se absolutním vítězem stal Jára Hypius před Jardou Hypiusem, Matějem Hladíkem, Ondřejem Hladíkem a Pavlem Michálkem. Dále se soutěže zúčastnili Zdena,Petr a Patrik-všichni Pokorní, Vašek Hroch a Petr Smotlacha.
Několik posledních zápolení probíhalo již po setmění, takže hráči byli trochu znevýhodněni.


Tentokrát jsme vyrazili do Jiráskových skal, které jsou součástí Adršpašsko-teplických skal. Jiráskovy skály jsou rozloženy do dvou skupin.
My jsme se z Teplic nad Metují, kam jsme dorazili vlakem, vypravili "po zelené". Přes vyhlídku Lokomotiva, Kraví horu až na kopec Čáp. Ten je nejvýše položeným místem této oblasti (789 m).
Naše náročné putování jsem ukončili v restauraci u hradu Skály, kde jsme se rychle občerstvili a už jsme zase spěchali do terénu, neb nás čekalo ještě asi 5 km zpět do Teplic na vlak.
Výlet jsme opět hodnotili jako velmi zdařilý.

Opět jsme na poslední chvíli sestavili družstvo a zúčastnili se volebalového turnaje v Sověticích. A opět se nám potvrdilo to, že je třeba 2x,3x se sejít a trochu si pinknout. Snaha byla veliká, ale na sehrané týmy jsme bohužel neměli. Slíbený pohár jsme sice nepřivezli, ale náladu nám to nepokazilo. A kdo ví, jak to dopadne příští rok. Třeba i na ten pohár dosáhneme!?!
Ale pravda je taková, že "NENÍ DŮLEŽITÉ VYHRÁT, ALE ZÚČASTNIT SE".


V sobotu se opět sešli myslivci na střelnici v Černůtkách, aby poměřili své střelecké schopnosti s ostatními. Jednalo se o soutěž tříčlenných družstev. Střílelo se na asfaltové holuby. První tři vitězná družstva byla odměněna poháry. Počasí bylo krásné, prostředí kouzelné, podívaná moc zajímavá, občerstvení vynikající!!
Další střelecká soutěž se koná rovněž na střelnici v Černůtkách dne 25.června 2011, tentokrát budou soutěžit jednotlivci.
Myslivci se těší na Vaši podporu-přijeďte se podívat do Černůtek! ! !


Po roce nás opět navštívila paní Iva Horáčková s kosmetikou MARY KAY. Její prezentace této kosmetiky je velmi poutavá a zajímavá. Svědčí o tom i to, že několik žen z naší vsi se již stalo zákaznicemi paní Ivy. Proměna dopadla také na výbornou, tentokrát ji podstoupila Zdena Pokorná. Dík patří hlavně paní Ivě, ale také všem zúčastněným ženám.


Po předchozí přípravě břehu k osázení nastal den, kdy opět za pomoci několika ochotných brigádníků byla položena plachta. Poté břeh osázely různými keři paní Věra Kolovrátníková a Alena Festová. Dík patří nejen jim, ale všem zúčastněným.

Doufejme, že všechny keře "přežijí" a budeme se těšit, až břeh pokryjí jejich různobarevné květy!


Letošního pálení Čarodějnic se zúčastnilo nejen hodně Čarodějnic ale i mnoho diváků. A že bylo co sledovat. Oheň krásně hořel, ale byl to takový žár, že přeskočil i na okolní stromy. Ale Sovětičtí hasiči byli rychlí a s ohněm si lehce poradili. Po uhašení požáru a dohoření legálního ohně zábava pokračovala v našem klubu do pozdních večerních hodin.

http://www.youtube.com/watch?v=0de62sQ1npw


Krásné jarní, možná až letní počasí, které panovalo celý velikonoční víkend,se sice trochu změnilo, ale koňáky to neodradilo. Vyrazili na vyjížďku......a bylo z toho setkání koňáků z okolí pod rozhlednou ..........Tak zase někdy příště ! ! !


Myslivci se rozhodli, že ještě více zvelebí prostor u mysliveckého srubu.A to vysázením stromků. Aby to vše zvládli rychleji, pozvali si na pomoc malé SOVIČKY. A že jsou to děti nejen soutěživé, ale i pracovité, bylona nich vidět. S prací byli všichni hotovi dřív, než předpokládali.Odměnou dětem je to, že nově vysázené stromky dostaly název "SOVÍ HÁJ".


O tom, že občané naší vísky jsou svědomití, a že každému záleží na vzhledu obce, svědčí to, kolik lidí reagovalo na naši výzvu a přišlo pomoci při dalších úpravách v obci.
Díky všem ! ! !

Náš první jarní výšlap nás zavedl do Adršpachu. Tento sobotní den jsme si moc užili. Krásná, i když ještě zimní příroda.Domů jsme se vraceli s příjemnými pocity a s příslibem
dalšího brzkého výšlapu.


Dnes jsme se sešli, abychom společně oslavili svátek žen. Každá z přítomných žen dostala kytičku a něco sladkého k tomu. Moc se nás sice nesešlo, ale přesto tuto tradici zachováme.


"Tydli fidli bumtarata,
otvírejte všichni vrata,
maškary k Vám přišly, hej,
začal masopustní rej"


Krásné sobotní odpoledne zpestřily veselé maškary,které do našich domovů přinesly mnoho radosti. Odměnou jim bylo malé občerstvení, které na ně všude čekalo.Poskončení masopustního průvodu jsme se ještě všichni sešli v klubu,kde veselá zábavapokračovala a kde nás čekalo další občerstvení.


Ničení kůrovce 19.2.2011


Rok uplynul jako voda a opět jsme se sešli v Hněvčevsi na již 2.ročníku volejbalového turnaje. Na nás Černuťáky, ač jsme se moc a moc snažili, zbyla 6.příčka. Konkurence je prostě veliká.



O tom, že čas vánoční je již minulostí, jsme se utvrdili, když naše domácnosti navštívili Tři králové s koledou na rtech. To byla velmi příjemná tečka za dobou, adventu, Vánoc . . . . A také zdařilý start do nového roku 2011.
Díky Terezko, Maruško a Patriku :)